Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Sizlere en kaliteli ve dayanıklı ürünleri sunarak, çocuklar için güvenli ve eğlenceli alanlar inşa ediyoruz. İhtiyaçlarınıza en uygun çözümler için bize ulaşın, birlikte harika projelere imza atalım!

Eğlenceli AlanlarDevpark Galeri

Çocukların Hayal Gücüne Alan Açıyoruz

Oyun parklarımız, çocukların hem eğlenip hem de gelişimlerine katkıda bulunacak şekilde üretiliyor. Dayanıklı, estetik ve her yaş grubuna uygun park çözümlerimizle, çocukların hayal dünyasını gerçeğe dönüştürüyoruz.

Kent Mobilyaları

14.05.2019 04:47

Kent Mobilyaları

Kent Mobilyaları

Kamusal alanlarda insanların yaşamlarını kolaylaştıran, güvenlik, kolaylık sağlayan ve toplu yaşam düzenine büyük katkı sağlayan tüm nesnelere kent mobilyası adı verilmektedir. Kent mobilyaları, bir kent planlamasının, yaşama mekanlarının örgütlenmesi kadar öncelik verilmesi gereken önemli şehir kimliği elemanlarıdır. Kentsel dış mekanların düzeni ve kullanılabilirliği, insanın günlük hayatına olumsuz ya da olumlu katkıları vardır. Kaldırımların düzeni, çöp kutularının ulaşılabilirliği gibi pek çok etken bu değerlendirmeler de göz önünde bulundurulur. Kentsel dış mekanların kullanılabilirliği o mekanın organizasyonunda kullanılan kent mobilyalarının uyumu ile yakın ilişkilidir. Otobüs durakları, çöp kutuları, heykeller, sokak lambaları, posta kutuları, telefon kulübeleri, trafik lambaları, umumi tuvaletler, ilan panoları, büfeler, merdivenler, gölgelikler, oturma grupları, oyun düzenekleri, bordürler, yer döşemeleri, çeşmeler, parklar yangın muslukları kentlerin mobilyalarıdır. Kısaca kamusal alanlarda insanların yaşamlarını kolaylaştıran, güvenlik, kolaylık sağlayan ve toplu yaşam düzenine büyük katkı sağlayan tüm nesneler kentlerin mobilyalarıdır denebilir. Zemin taşıyıcı sistem ilişkisi, işlevsel ve sembolik açıdan algılanması, çevre ile uyumu, doğal yıpranmaya karşı dayanıklılıkları, tahribata karşı dayanıklılıkları gibi özellikleri vardır.

 

Türkiye’de kentsel dış mekan düzenlemesiyle ilgili ilk çalışmalar Beyoğlu'nda yapılmıştır. 1857 yılında 6. belediye dairesinin kurulmasıyla birlikte, İstanbul’daki ilk imar hareketleri de başlamıştır. O yıl Galata-Beyoğlu hattı gazlı sokak lambaları, çöp tenekeleri gibi kentsel mobilyalarla donatılıyor ve yol kaldırımları düzenlenmiştir. Kent mobilyaları tasarlanırken doğaya uygun, çevreye adapte olabilecek ve dış etkenlere karşı güçlü malzemelerden üretilmelidir. Aksi halde olumsuzluklar oluşabilir. Yanlış detay, malzeme ve konumlandırmadan dolayı çöplük haline gelmiş çiçeklikler, kırık dökük banklar, sokak lambaları, kirletilmiş, yırtık ilan panoları, düzensiz kaldırımlar, okunamayan sokak panoları, kirli caddeler bir şehri kirli ve ötü gösteren detaylardır bu yüzden bahçe mobilyalarının tasarımı kadar konumlandırılması da çok önemlidir.

Bu site çerezler kullanır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz.
Daha fazlası

close